Herceg Novi

Odiše istorijskim šarmom i prirodnim lepotama
/fajlovi/city/herceg-novi-619.png

Herceg Novi

Poznat po svojoj bogatoj istoriji, prirodnim lepotama i kulturnom nasleđu, Herceg Novi privlači posetioce iz celog sveta. Grad je smešten na strmom brdu, sa prelepim pogledom na Boku Kotorsku, jedan od najlepših zaliva na svetu.

Stari grad Herceg Novi odiše istorijskim šarmom. Sa uskim kamenim ulicama, venecijanskim tvrđavama i slikovitim trgovima, ovo područje je kao iz bajke. Tu možete posetiti Forte Mare, tvrđavu koja datira iz 14. veka, ili se popeti do Tvrđave Španjola koja nudi neverovatan pogled na grad i okolinu.

Herceg Novi je takođe poznat po svojim prelepim plažama. Plaža Žanjice je jedna od najpopularnijih, sa belim peskom i kristalno čistom vodom. Plaža Igalo je takođe omiljena destinacija, poznata po blagotvornom blatu i termalnoj vodi koja se koristi u lečenju različitih zdravstvenih problema.

Grad je domaćin brojnih kulturnih događaja tokom cele godine. Leti se održava tradicionalni Hercegnovski filmski festival, koji privlači umetnike i ljubitelje filma iz celog sveta. Takođe, Herceg Novi je poznat po svom pozorištu, gde se izvode predstave, koncerti i druge umetničke manifestacije.

Predlažemo vam posetu nacionalnom parku Lovćen, koji je smešten nedaleko od grada i pruža nezaboravne pejzaže i planinske staze za šetnju. Takođe, možete posetiti Kotor, crnogorski dragulj koja je udaljen samo nekoliko kilometara.

U Herceg Novom ćete takođe uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi. Restorani i kafići nude ukusnu crnogorsku kuhinju, kao i internacionalne specijalitete. Ne propustite da probate i lokalne morske plodove.

Bez obzira da li želite da se opustite na prelepim plažama, istražite istorijske spomenike ili uživate u lokalnoj kuhinji, ovaj grad će vam pružiti nezaboravno iskustvo.


Vremenska prognoza Herceg Novi

Vreme danas

Sunčano uz povremenu oblačnost

Brzina vetra: 2.6 km/h

21.06.

30.3 °C
Sunčano

22.06.

26.5 °C
Sunčano

23.06.

24.9 °C
Sunčano

24.06.

23.9 °C
Sunčano

25.06.

23.6 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

26.06.

26.4 °C
Sunčano

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info