Bohinj

Najnovije ponude
/fajlovi/city/bohinj-337.jpg

Bohinj

Bohinj se nalazi u zapadnom delu Slovenije, smešten u srcu Julijskih Alpa, u podnožju Triglava, na obroncima istoimenog nacionalnog parka, pravi je dragulj netaknute prirode. Boravak kraj prelepog jezera učiniće ga nezaboravnim!

Bohinj je idealno polazište za kraće izlete i šetnje po uređenim putevima u dolini kao i za planinske i alpinističke ture. Idealne mogućnosti za odmor, Bohinj nudi tokom svih godišnjih doba. Dolina se tokom zime pretvara u zimski sportski centar, a leti, najljepši biser doline, Bohinjsko jezero, privlači kupače i zajedno sa Savom, kajakaše i pecaroše. Preporućuje se da obavezno posetite: slap Savice, korita Mostnice, ranč Mrcina...

Bohinj nije klasična skijaška destinacija, ali se zimi pretvara u zimsku bajku. Odlična lokacija između dva skijaška centra – Vogel i Krvavec, ljubiteljima skijanja omogućava skijanje na samo pola sata vožnje od Bleda. Kupovinom ski karte ostvarujete pogodnost besplatnog prevoza iz Bleda do Vogela i Krvavca. Bled je omiljena destinacija porodicama sa decom jer pruža mnoge mogućnosti – opuštanje u odličnim hotelskim wellness centrima, šetnjama oko Bledskog jezera, vožnju biciklističkim stazama, izlet na Bledsku tvrđavu, ili uživanje u nadaleko poznatim „bledskim kremšnitama“.

Vogel je jedno od najboljih slovenskih skijališta, a nalazi se na 1.800 metara sa predivnim pogledom na Julijske Alpe, iznad Bohinjskog jezera. Ski busom povezan je sa Bledom. Izgradnja nove skijaške infrastrukture je znatno smanjila čekanja te je skijanje na Voglu svakako vrlo ugodno iskustvo. Na skijalištu je i bogata turistička ponuda, restorani i barovi. Skijalište je dostupno putem gondole koja sa obale Bohinjskog jezera vozi svakih sat vremena dok ski bus vozi više puta dnevno iz Bohinjske Bistrice i Bleda. Gondola je novijeg datuma, brza i kapaciteta 80 ljudi, a za nekoliko minuta prebacuje skijaše na nadmorsku visinu od 1.535 metara gde i počinje skijalište. Vogel je mesto za celu porodicu, jer pruža sve – od najduže staze u Sloveniji duge čak 7 kilometara (Žagarjev Greben) do laganih staza na kojima će proskijati i totalni početnici.
Dužina ski staza: 22 kmDužina ski staza: 22 km
Plave staze: 9,5 kmPlave staze: 9,5 km
Crvene staze: 12,5 kmCrvene staze: 12,5 km
Sedežnice: 4Sedežnice: 4
Staze za surfovanjeStaze za surfovanje
Ski lift sa tanjirom: 3Ski lift sa tanjirom: 3
Dužina staza za skijaško trčanje: 8 kmDužina staza za skijaško trčanje: 8 km
Žičara sa kabinom: 1Žičara sa kabinom: 1

Vremenska prognoza Bohinj

Vreme danas

Sunčano uz povremenu oblačnost

Brzina vetra: 5.5 km/h

26.05.

11.2 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

27.05.

12.2 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

28.05.

11.6 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

29.05.

13.2 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

30.05.

11.5 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

31.05.

13.9 °C
Kiša

Bohinj hoteli i apartmani

Sortiranje prema

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info