Zlatibor letovanje 2024

Najnovije ponude
/fajlovi/city/zlatibor-488.png

Zlatibor

Zlatibor, planina nesvakidašnje lepote i živopisne prirode nalazi se u zapadnom delu Srbije. Krase je prijatna klima i bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošarani zlatnim borovima po kojima je i planina dobila ime.
Najviši vrh je Tornik (1.490m), udaljen je devet kilometara od centra i opremljen je šestosednom žičarom, dva ski lifta i četiri staze. U samom centru se nalaze brojni kafići, poslastičarnice i restorani sa tradicionalnom zlatiborskom kuhinjom, kao i lokalna pijaca koja je izvanredno snabdevena voćem i povrćem iz okolnih sela.

Predstavlja izuzetno popularnu destinaciju tokom cele godine, a posebno za porodice sa decom jer je prepuna sadržaja za najmlađe.
Najpoznatiji i najposećeniji ski centar na Zlatiboru je svakako ski centar Tornik koji nude raznolike staze i terene za skijaše svih nivoa. Tu možete pronaći staze za početnike, napredne skijaše i profesionalce. Učitelji skijanja su dostupni za one koji žele da nauče ili unaprede svoje veštine. Pored toga, za ljubitelje snowboardinga postoje i odgovarajući tereni i škole.

Jedan od najimpresivnijih aspekata skijanja na Zlatiboru su spektakularni panoramski pogledi. Dok klizite niz staze, možete uživati u predivnim pejzažima Zlatibora, sa vidicima na guste šume, pitome doline i planinske vrhove.

Nakon uzbudljivog dana na stazi, Zlatibor nudi brojne aktivnosti za sve generacije. Možete se opustiti u lokalnim restoranima i uživati u tradicionalnim srpskim specijalitetima, ili prošetati slikovitim selima i upoznati se sa lokalnom kulturom.

Zlatibor nudi raznovrstan smeštaj, uključujući hotele, apartmane, brvnare i vile. Gostoljubivi domaćini će se potruditi da vaš boravak bude udoban i nezaboravan.
Dužina ski staza: 7 kmDužina ski staza: 7 km
Vučnice: 2Vučnice: 2
Sedežnice: 1Sedežnice: 1
Žičara sa kabinom: 1Žičara sa kabinom: 1
Plave staze: 1,6 kmPlave staze: 1,6 km
Crvene staze: 4,2 kmCrvene staze: 4,2 km
Crne staze: 1,2 kmCrne staze: 1,2 km
Staze za surfovanjeStaze za surfovanje
Veštački snegVeštački sneg
  • Nadmorska visina

    1110 - 1490 m
  • Udaljenost od Beograda

    225km

Poznata skijališta u blizini


Vremenska prognoza Zlatibor

Vreme danas

Sunčano uz povremenu oblačnost

Brzina vetra: 5.7 km/h

24.04.

11.8 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

25.04.

8.8 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

26.04.

11.8 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

27.04.

14.6 °C
Kiša

28.04.

16.9 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

29.04.

18.4 °C
Sunčano

Zlatibor hoteli i apartmani

Sortiranje prema

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Saznaj više