Stara planina letovanje 2024

Najnovije ponude
/fajlovi/city/stara-planina-211.png

Stara planina

Stara Planina pruža prelepe pejzaže i prirodne lepote koje često ostaju nepravedno zapostavljene među turistima.

Najviši vrh je Midžor, koji dostiže visinu od 2.169 metara nadmorske visine i predstavlja izazov za planinare. Ovaj deo planine obiluje bogatom biološkom raznovrsnošću, sa brojnim vrstama flore i faune koje nastanjuju ove predele.

Nacionalni park "Stara Planina", osnovan 1997. godine, štiti prirodne lepote ovog regiona, a mnogi delovi ovog parka nude mogućnosti za planinarenje, biciklizam i istraživanje netaknute prirode. Planinarske staze vode kroz guste šume, prelepe doline i do brojnih vodopada.

S obzirom na svoju divljinu, prirodnu lepotu i istorijsko nasleđe, Stara Planina privlači ljubitelje prirode, planinare i avanturiste. Ovo područje pruža priliku za beg od užurbane svakodnevice i istraživanje netaknute prirode i kulture koja ga okružuje.
Ova planina, koja doseže visine od preko 2.000 metara, nudi bogat izbor aktivnosti za sve ljubitelje zimskih sportova. Ovde možete uživati u raznolikosti staza, od početničkih do zahtevnih, pružajući zadovoljstvo kako iskusnim skijašima, tako i onima koji se prvi put upuštaju u ovu avanturu. Sve staze pružaju prelepe poglede na okolne planinske pejzaže, čineći svako skijanje nezaboravnim iskustvom.

Pored skijanja, posetioci mogu uživati i u drugim zimskim aktivnostima. Planina nudi staze za sankanje, kao i mogućnosti za vožnju motornim sankama. Za ljubitelje planinarenja na snegu, tu su i brojne staze za nordijsko skijanje i pešačenje po prelepim pejzažima prekrivenim snegom.

Ako niste iskusni skijaš, ne brinite. Na Staroj Planini postoje škole skijanja i profesionalni instruktori koji će vam pomoći da naučite osnove ili unapredite svoje veštine. Osim toga, postoje i iznajmljivanja opreme za sve nivoe iskustva, tako da ne morate brinuti o prevozu sopstvene opreme.

Nakon napornog dana na stazi, možete se opustiti u udobnim planinskim restoranima i kafićima koji nude tradicionalnu srpsku hranu i tople napitke. Stara Planina je takođe poznata po svojoj gostoljubivosti i prijateljskom osoblju koje će vam pomoći da se osećate kao kod kuće.
Dužina ski staza: 13 kmDužina ski staza: 13 km
Vučnice: 3Vučnice: 3
Sedežnice: 2Sedežnice: 2
Žičara sa kabinom: 1Žičara sa kabinom: 1
Plave staze: 4Plave staze: 4
Crvene staze: 3Crvene staze: 3
Crne staze: 2Crne staze: 2
  • Nadmorska visina

    1240 - 2.169 m
  • Udaljenost od Beograda

    329 km

Poznata skijališta u blizini

Vremenska prognoza Stara planina

Vreme danas

Kiša

Brzina vetra: 9.8 km/h

24.04.

8 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

25.04.

1.1 °C
Kiša

26.04.

6.3 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

27.04.

9 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

28.04.

8.6 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

29.04.

10.6 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Saznaj više