Bansko letovanje 2024

Najnovije ponude
/fajlovi/city/bansko-506.png

Bansko

Bansko je čarobno mesto smešteno u samom srcu Pirina, jednog od najlepših planinskih lanaca u Bugarskoj. Ovo idilično mesto, smešteno na jugozapadu zemlje, izuzetno je popularno kako među ljubiteljima skijanja tokom zime, tako i među zaljubljenicima u prirodu tokom letnjih meseci. Bansko je ne samo poznato po svojim atrakcijama, već i po svojoj bogatoj istoriji i kulturnoj baštini. Tokom zimskih meseci, ovo mesto postaje raj za skijaše i snowboardere. Skijalište u Banskom nudi staze za sve nivoe veštine, uz moderne žičare i luksuzne ski centre. Leti, posetioci mogu uživati u pešačenju po planinama, biciklizmu, vožnji konjima i raznim drugim aktivnostima na otvorenom.
Bansko je čuvena destinacija za sve zaljubljenike u zimske sportove. Poznato je po svojim širokim i dobro održavanim stazama koje se protežu na više od 70 kilometara. Ovde možete naći staze za svaki nivo veštine, od početnika do iskusnih skijaša. Za početnike, postoje mnoge lake staze gde mogu naučiti osnove skijanja uz pomoć instruktora. Iskusniji skijaši mogu uživati u izazovima na crnim stazama i dubokom snegu. Bansko takođe nudi mogućnosti za heli-ski i snowboard za one koji traže adrenalin. 

Da biste maksimalno uživali u skijanju tu je veliki broj modernih žičara i ski liftova koji omogućavaju brz i bezbedan pristup stazama. Gondola Bansko, koja povezuje grad sa skijalištem, ima kapacitet da preveze veliki broj skijaša i bordera i obezbeđuje brz dolazak na staze.

Za one koji su novi u svetu skijanja ili žele da unaprede svoje veštine, Bansko nudi brojne škole skijanja sa iskusnim instruktorima. A nakon uzbudljivog dana na stazi, na raspolaganju je veliki broj restorana, kafana i klubova u centru grada omogućavaju vam da se opustite i provedete nezaboravne večeri.

Sezona skijanja u Banskom obično traje od decembra do aprila, sa vrhuncem sezone u januaru i februaru. Tokom ovih meseci, snežni pokrivač je obilan, pružajući odlične uslove za skijanje.


Dužina ski staza: 75 kmDužina ski staza: 75 km
Ski lift sa tanjirom: 4Ski lift sa tanjirom: 4
Sedežnice: 8Sedežnice: 8
Žičara sa kabinom: 2Žičara sa kabinom: 2
Plave staze: 44 kmPlave staze: 44 km
Crvene staze: 25 kmCrvene staze: 25 km
Crne staze: 6 kmCrne staze: 6 km
Staze za surfovanjeStaze za surfovanje
Veštački snegVeštački sneg
  • Nadmorska visina

    990 - 2530 m
  • Udaljenost od Beograda

    534 km

Poznata skijališta u blizini


Vremenska prognoza Bansko

Vreme danas

Kiša

Brzina vetra: 0.5 km/h

24.04.

16.1 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

25.04.

11.5 °C
Kiša

26.04.

13.3 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

27.04.

14.6 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

28.04.

15.5 °C
Sunčano

29.04.

17.3 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

Bansko hoteli i apartmani

Sortiranje prema

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Saznaj više