Petrovac

Predivne plaže i bogata istorija
/fajlovi/city/petrovac-213.png

Petrovac

Petrovac je šarmantno primorsko mesto smešteno na obali Jadranskog mora u Crnoj Gori. Ova slikovita destinacija privlači posetioce svojom jedinstvenom kombinacijom prelepih plaža, istorijskog nasleđa i blage mediteranske klime.

Glavna atrakcija Petrovca su njegove plaže. Grad je okružen prelepim peščanim i šljunkovitim plažama koje se stapaju sa tirkiznim morem. Najpoznatija plaža je plaža Lučice, ova prostrana plaža sa kristalno čistom vodom nudi sve što vam je potrebno za opuštanje na suncu i uživanje u vodenim sportovima. Pored ove, preporučujemo i posetu plaži Buljarice.

Pored plaža, Petrovac ima i bogatu istoriju. U samom centru grada nalazi se stari grad Petrovac, koji datira iz srednjeg veka. Ovaj utvrđeni kompleks sa svojim kamenim zidinama i uskim ulicama pruža autentičan uvid u prošlost. Posetioci mogu istražiti istorijske spomenike i prošetati se kroz uske kaldrmisane ulice sa prelepim pogledom na okolne pejzaže.

Pored svoje prirodne i istorijske lepote, Petrovac je takođe poznat po svojoj gastronomskoj sceni. U gradu ćete pronaći razne restorane, kafiće i konobe koji služe tradicionalna crnogorska jela i specijalitete od sveže ulovljenih morskih plodova. Ne propustite priliku da degustirate lokalna vina.

Ovo mesto takođe nudi brojne mogućnosti za izlete i aktivnosti u blizini. Možete se uputiti na obližnje ostrvo Sveta Nedelja i istražiti njegove slikovite pejzaže i manastir. Takođe, možete posetiti nacionalni park Skadarsko jezero ili se uputiti u obližnje gradove Budvu i Bar, gde ćete otkriti još više kulturnih i istorijskih atrakcija, kao i predivne plaže.

Petrovac je destinacija koja pruža miran i opuštajući odmor uz predivne plaže, bogatu kulturu i blizinu drugih atraktivnih lokacija, čineći ga idealnim izborom za sve one koji žele uživati u spoju prirode, istorije i mediteranskog šarma.

Vremenska prognoza Petrovac

Vreme danas

Sunčano

Brzina vetra: 32.8 km/h

25.07.

26.1 °C
Sunčano

26.07.

27.8 °C
Sunčano

27.07.

26.9 °C
Sunčano

28.07.

29.5 °C
Sunčano

29.07.

30.1 °C
Sunčano

30.07.

28.2 °C
Sunčano

Petrovac hoteli i apartmani

Sortiranje prema

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info