Dobrota

Jedno od najšarmantnijih mesta Crne Gore
/fajlovi/city/dobrota-462.png

Dobrota

Dobrota je jedno od najšarmantnijih mesta u Crnoj Gori, smešteno na obali Bokokotorskog zaliva. Ovo malo mesto, koje se nalazi samo nekoliko kilometara udaljeno od istorijskog grada Kotora, obuhvata prelepu prirodu, bogatu istoriju i autentičnu mediteransku atmosferu.

Jedan od najupečatljivijih elemenata Dobrote je njena prelepa obala. Sa svojim slikovitim šljunkovitim plažama, kristalno čistim plavim morem i spektakularnim pogledom na planine koje okružuju zaliv, ovo mesto je raj za ljubitelje sunca i mora. Šetnja duž obale omogućava posetiocima da uživaju u mirnom ambijentu i prelepim zalascima sunca.

Dobrota ima i bogatu istorijsku prošlost. Ovo mesto je naseljeno još od antičkih vremena, a njegova istorija je duboko ukorenjena u raznim kulturama koje su prolazile kroz ove prostore. U samom centru Dobrote nalazi se crkva Svetog Eustahija, koja potiče iz 18. veka i predstavlja jedan od najznačajnijih verskih objekata u regionu. Crkva je izgrađena u baroknom stilu i čuva vredne ikone i druge verske artefakte.

Još jedna atrakcija koju Dobrota nudi je prelepi arhitektonski pejzaž. Šetnja kroz uske ulice otkriva tradicionalne kamene kuće, venecijanske palate i živopisna dvorišta koja odišu istorijskim šarmom. Mnoge od ovih građevina su pažljivo obnovljene i predstavljaju arhitektonsku baštinu koja svedoči o prošlim vremenima.

Uz sve to ovde ćete uživati u izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Restorani uz obalu nude širok izbor svežih morskih plodova i lokalnih specijaliteta koji će zadovoljiti i najistančanije ukuse. Ovo je idealno mesto za uživanje u tradicionalnoj crnogorskoj kuhinji i lokalnim vinima.

Za posetioce koji žele da istraže okolinu, Dobrota je odlična polazna tačka za obilazak Bokokotorskog zaliva i okolnih gradova poput Kotora, Perasta i Tivta. Ovi gradovi su blizu i pružaju dodatne mogućnosti za upoznavanje bogate kulture, istorije i prirodnih lepota ovog regiona.

Dobrota je mesto koje odiše mirom i tišinom i predstavlja idealnu destinaciju za opuštanje i beg od užurbanog svakodnevnog života.

Vremenska prognoza Dobrota

Vreme danas

Sunčano

Brzina vetra: 20.9 km/h

26.07.

24.6 °C
Sunčano

27.07.

27 °C
Sunčano

28.07.

28.7 °C
Sunčano

29.07.

27 °C
Sunčano

30.07.

27.2 °C
Sunčano

31.07.

29.9 °C
Sunčano

Dobrota hoteli i apartmani

Sortiranje prema

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info