Divčibare letovanje 2024

Najnovije ponude
/fajlovi/city/divcibare-576.png

Divčibare

Divčibare, smeštene na impresivnoj planini Maljen (1.100 metara nadmorske visine), predstavljaju pravi dragulj jugoistočno od Valjeva, udaljen samo 125 kilometara od prestoničkog Beograda. Ovo čarobno mesto, smešteno na visini od 980 metara nadmorske visine, nudi blagu klimu, bogatstvo biljnog i životinjskog sveta, brojne izvore kao i savršeno oblikovan teren.

Divčibare su prekrivene snežnim pokrivačem tokom 3 do 4 meseca godišnje, stvarajući slikoviti zimski raj. Ovo nije samo destinacija za zimski užitak - zbog svoje blizine velikim gradovima, ovo čarobno mesto privlači posetioce tokom cele godine. Ono je savršena oaza za opuštanje i beg od svakodnevnog stresa, nudeći i sjajnu destinaciju za brzi izlet ili vikend skijanje.
Na Divčibarama, skijaši imaju priliku da uživaju u nekoliko izvanrednih ski staza koje će ispuniti njihova očekivanja.

Jedna od najatraktivnijih opcija je ski staza Crni vrh, koja se smestila na severnoj strani Crnog vrha i pripada Divčibare Ski Resort-u. Ova staza je opremljena sistemom za veštačko osnežavanje, čime je omogućena skijaška čarolija i tokom sušnih perioda. Njena dužina iznosi impozantnih 850 metara, a za brzu i udobnu vožnju tu je dvosedna žičara sa kapacitetom od 1.200 skijaša na sat. Visinska razlika između početka i kraja staze dostiže oko 180 metara, pružajući nezaboravne skijaške doživljaje. Na samom vrhu, na nadmorskoj visini od 1.091 metra, čeka vas izlazna stanica žičare, dok se uz stazu prostire ski rental, škola skijanja i prijatan kafe bar na otvorenom. Crni vrh staza spada u srednju kategoriju težine i namenjena je veštijim skijašima.

Za one koji preferiraju još više raznolikosti, tu je i ski staza Centar, koja se proteže duž severnih obronaka Crnog vrha u dužini od oko 600 metara. Visinska razlika između početka i kraja staze iznosi oko 100 metara. Na stazi "Centar" nalazi se ski lift tipa tanjir sa kapacitetom od 700 skijaša na sat. Takođe, tu je i ski škola, kao i mogućnost iznajmljivanja ski opreme kako biste se što bolje pripremili za svoje avanture na stazi.

Za najmlađe i početnike u svetu skijanja, Divčibare nude posebne ski liftove koji su smešteni na blago nagnutom terenu, na livadama bez drveća i panjeva, stvarajući idealne uslove za decu i one koji se tek upoznaju sa skijanjem.
Dužina ski staza: 1 kmDužina ski staza: 1 km
Sedežnice: 1Sedežnice: 1
Crvene staze: 1 kmCrvene staze: 1 km
Veštački snegVeštački sneg
  • Nadmorska visina

    959 - 1180 m
  • Udaljenost od Beograda

    125km

Poznata skijališta u blizini


Vremenska prognoza Divčibare

Vreme danas

Sunčano uz povremenu oblačnost

Brzina vetra: 10.3 km/h

24.04.

11.7 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

25.04.

8.2 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

26.04.

11.7 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

27.04.

15 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

28.04.

16.8 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

29.04.

17.7 °C
Sunčano

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Saznaj više