Tivat

Spoj luksuza, istorijskog nasleđa i netaknute prirode
/fajlovi/city/tivat-635.png

Tivat

Tivat je šarmantno primorsko mesto smešteno na crnogorskoj obali Jadranskog mora. Nalazi se u zalivu Boka Kotorska, koji je poznat po svojoj prirodnoj lepoti, slikovitim pejzažima i bogatoj istoriji. Tivat je postao sve popularnije turističko odredište zbog svoje jedinstvene kombinacije netaknute prirode, istorijskog nasleđa i luksuznih sadržaja.

Jedna od najznačajnijih atrakcija Tivta je Porto Montenegro, ekskluzivna marina koja privlači brojne jahte i luksuzne brodove iz celog sveta. Porto Montenegro je postao sinonim za raskoš i glamur, sa svojim elegantnim restoranima, buticima i luksuznim smeštajnim kapacitetima. Posetioci mogu šetati uz marinu i diviti se impresivnoj kolekciji jahti ili uživati u elegantnom ambijentu nekog od mnogobrojnih kafića i restorana.

Tivat nudi nekoliko prelepih plaža sa kristalno čistim morem. Plaža Plavi horizonti je jedna od najpoznatijih i najlepših plaža u regionu, sa belim peskom i tirkiznim vodama, udaljena je oko 15 km od Tivta. Tu su i plaže Seljanovo, Kalardovo i Opatovo, koje su takođe popularne među posetiocima.

U samom centru grada nalazi se živahna pešačka zona sa šarmantnim kafićima, trgovinama i restoranima. Tu možete doživeti pravu crnogorsku gostoljubivost i uživati u tradicionalnoj kuhinji, gde su morski plodovi i sveže ribe nezaobilazni deo jelovnika. Tivatski trg Pine je centralno mesto gde se često održavaju razni događaji, kao što su koncerti, festivali i lokalne manifestacije.

Nedaleko od Tivta, na oko 25 km, nalazi se i ostrvo Gospa od Škrpjela, koje je poznato po svojoj crkvi i prelepom pogledu na zaliv. Ostrvo je idealno za pešačenje i uživanje u prirodi, a može se lako stići brodićem ili čamcem.

Tivat je pravi dragulj na crnogorskom primorju, koji kombinuje lepotu prirode, bogatu istoriju i luksuznu ponudu. Posetom ovom jedinstvenom mestu, doživećete spoj elegancije, istorijskog šarma i netaknute prirode, čineći vaše putovanje u Crnu Goru nezaboravnim iskustvom.

Vremenska prognoza Tivat

Vreme danas

Sunčano

Brzina vetra: 6.6 km/h

21.06.

30.7 °C
Sunčano

22.06.

27.6 °C
Sunčano

23.06.

25.5 °C
Sunčano

24.06.

24.6 °C
Sunčano

25.06.

23.7 °C
Grmnjavina sa kišom

26.06.

25 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info