Ada Bojana

Surferski raj sa predivnom plažom
/fajlovi/city/ada-bojana-519.png

Ada Bojana

Ada Bojana je prelepo ostrvo smešteno na jugoistoku Crne Gore, na ušću reke Bojane u Jadranskog mora. Ovo jedinstveno mesto je poznato po svojoj neobičnoj geografskoj lokaciji i bogatstvu prirodnih lepota.

Ada Bojana ima prelepe peščane plaže koje se protežu duž obale ostrva. Te plaže su jedna od glavnih atrakcija ovog mesta i privlače posetioce iz celog sveta. Pesak je sitan i zlatnožut, a voda Jadranskog mora je kristalno čista i topla, idealna za kupanje i uživanje u vodenim sportovima. Poznata i kao destinacija za nudiste, gde posetioci mogu uživati u slobodnom sunčanju i kupanju bez odeće, u prirodnom i opuštenom okruženju.

Posebno je poznata kao surferski raj. Uz blagu klimu i povoljne vetrove, ovo mesto je omiljeno među surferima koji dolaze da uživaju u vetru i talasima. Na ostrvu postoje i škole surfanja koje pružaju obuku i iznajmljuju opremu, tako da čak i početnici mogu iskusiti čari ovog adrenalinskog sporta.

Pored surfanja, Ada Bojana nudi i brojne druge aktivnosti na vodi. Možete se oprobati u vožnji kanua, skijanjem na vodi ili jednostavno uživati u mirnom plivanju. Ostrvo je okruženo prirodnim kanalima i močvarama koje su stanište raznih biljnih i životinjskih vrsta, pa je idealno za ljubitelje prirode i ptica.

Ada Bojana je takođe poznata po svojoj ribarskoj tradiciji. Možete probati sveže morske plodove u lokalnim restoranima koji se nalaze duž obale ostrva. Uživanje u ukusnoj morskoj hrani dok posmatrate zalazak sunca nad Jadranskim morem je pravi užitak.

Ovde ćete imati priliku da vidite zalaske sunca koji su spektakularni. Obojeni toplim tonovima narandžaste, ružičaste i ljubičaste, stvarajući magičnu atmosferu koja ostavlja posetioce bez daha.

Ovo je mesto koje će vas očarati svojom netaknutom prirodom, kristalno čistim morem i velikim brojem aktivnosti u kojima možete uživati.

Vremenska prognoza Ada Bojana

Vreme danas

Sunčano

Brzina vetra: 3.3 km/h

21.06.

27.9 °C
Sunčano

22.06.

23.5 °C
Sunčano

23.06.

24.2 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

24.06.

21.4 °C
Magla

25.06.

23 °C
Grmnjavina sa kišom

26.06.

21.6 °C
Sunčano

Ada Bojana hoteli i apartmani

Sortiranje prema

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info