Meljine

Malo primorsko mesto sa bogatom istorijom
/fajlovi/city/meljine-566.png

Meljine

Meljine je prelepo malo mesto smešteno u blizini Herceg Novog, jednog od najlepših primorskih gradova u Crnoj Gori. Meljine je popularno turističko odredište zbog svoje slikovite lepote, prelepih plaža i bogate kulturne baštine. Iako je malo, ovo mesto ima izuzetno dugu i bogatu istoriju.

To je živopisno mesto sa bujnom mediteranskom vegetacijom, šljunkovitim plažama i značajnim istorijskim vrednostima. Jedna od poznatih atrakcija u Meljinama je tvrđava koju su Mlečani sagradili 1732. godine. Izgrađena od klesanog kamena koji je korišten i pri gradnji manastira Savina, koji te nalazi u neposrednoj blizini Meljina, a datira iz 11. veka.

Za ljubitelje šetnji, Meljine nudi šetalište "Pet danica", koje se prostire duž obale i povezuje Herceg Novi sa obližnjim mestima sve do Zelenike. Šetalište dugo 6 km, poznato i kao staza zdravlja, okruženo je kristalno plavim morem s jedne strane i bogatom mediteranskom vegetacijom s druge strane. Tokom šetnje možete se osvežiti na brojnim plažama, uživati u šolji kafe ili probati nacionalne specijalitete u nekom od restorana.

Šljunkovita Plaža Meljine je mala, ali lepo uređena i izuzetno čista. Pored ove, preporučujemo i posetu plaži Žanjice, iako se nalazi malo dalje od centra Meljina, ova šljunkovita plaža sa kristalno čistim morem vredna je posete. 

Sve plaže u ovom području karakteristične su po čistom moru i mirnoj atmosferi, što ovu destinaciju čini idealnim izborom za sve one koji žele miran odmor uz maksimalno opuštanje i uživanje.

Vremenska prognoza Meljine

Vreme danas

Sunčano uz povremenu oblačnost

Brzina vetra: 2.1 km/h

21.06.

30.8 °C
Sunčano

22.06.

27.1 °C
Sunčano

23.06.

25.4 °C
Sunčano

24.06.

24.4 °C
Sunčano

25.06.

24.2 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

26.06.

26.9 °C
Sunčano

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info