Bar

Istorijsko nasleđe i živopisni pejzaži
/fajlovi/city/bar-399.png

Bar

Poznat po svojoj izuzetnoj lepoti, istorijskom nasleđu i živopisnim pejzažima, Bar je omiljena destinacija za turiste širom sveta.

Jedna od najupečatljivijih karakteristika ovog grada je njegova prelepa obala, koja se proteže na dužini od oko 44 kilometara. Posetioci mogu uživati u brojnim peščanim i šljunkovitim plažama, kristalno čistom moru i impresivnim pogledima na okolne planine. Plaže poput Sutomore, Čanj, Maljevik i Veliki Pijesak privlače ljubitelje sunčanja, kupanja i vodenih sportova.

Bar takođe ima bogatu istoriju koja seže unazad hiljadama godina. Arheološki nalazi svedoče o prisustvu antičkih civilizacija, poput Rimljana, Ilira i starih Grka. Jedna od najznačajnijih atrakcija je stari grad Bar, koji je bio središte dubrovačke vlasti u 14. i 15. veku. Sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama, kamenim kućama i ostacima utvrđenja, stari grad pruža autentično iskustvo i divan pogled na okolinu.

Pored svoje lepote i istorije, Bar je takođe poznat po svojoj bogatoj kulturnoj sceni. Tu se nalaze brojni muzeji, galerije i pozorišta koja posetiocima omogućavaju da se upoznaju sa crnogorskom umetnošću, tradicijom i kulturom. Takođe, grad je domaćin raznih festivala, koncerata i kulturnih manifestacija tokom cele godine.

Ovo mesto je takođe poznato po svojim izuzetnim vinima i gastronomskoj ponudi. Restorani i konobe širom grada služe tradicionalna jela od sveže morske hrane, kao i internacionalne specijalitete. Posetioci mogu uživati u ukusnim ribljim plodovima, lokalnim sirevima, maslinovom ulju i crnogorskim vinima koja su osvojila brojne nagrade.

Osim toga, Bar je idealna polazna tačka za istraživanje okolnih prirodnih lepota. Nacionalni parkovi poput Skadarskog jezera i planine Rumije nude spektakularne pejzaže, mogućnosti za planinarenje, vožnju bicikla i posmatranje ptica. Takođe, nedaleko od Bara nalaze se prelepa primorska mesta poput Ulcinja i Petrovca, koja vam pružaju još više mogućnosti za uživanje u mediteranskom ambijentu.

Vremenska prognoza Bar

Vreme danas

Sunčano

Brzina vetra: 7.3 km/h

21.06.

31.6 °C
Sunčano

22.06.

28.2 °C
Sunčano

23.06.

24.7 °C
Sunčano

24.06.

24.4 °C
Sunčano

25.06.

26.4 °C
Sunčano uz povremenu oblačnost

26.06.

25.6 °C
Sunčano

Poklon vaučeri

Poklonite nekome vaučer za putovanje

Vaučer za putovanje je savršen poklon za poslovne partnere, godišnjicu ili rođendan...

Više info